iluj53 Posted January 11, 2019 Share Posted January 11, 2019 Sziasztok! Látom hogy egy ideje már nem írtatok de akkor én ezt most megteszem (hátha kicsit többen leszünk). Na szóval: Én mostanában ismertem meg Yuzut, és a műkorcsolyát is. Megnéztem a Yuri on ice című animét és a youtube feldobott egy videót Yuzuról. Engem régen igazából nem nagyon érdekelt a kori (elnézegettem de nem értettem a lényegét és egy idő után meg is untam) de rögtön beleszerettem abba ahogy korizik. Azóta próbálok róla több dolgot megtudni és kicsit informálódni a kori világáról is. Most éppen azt adtam fel magamnak háziba hogy megtanuljam az ugrásokat (a nevüket meg hogy hogy is néznek ki)n . De egyre többet tudok Yuzuról és koriról is . Tudtok valamit arról hogy milyen tervei vannak 2019-re? Mert mivel mostanában fedeztem fel azt hogy ő létezik (bánom hogy csak most ) ezért még nem élhettem át a szurkolás örömét . Mindenképpen fogok neki ha lesz valamilyen versenye . Még egy kérdés: Jól tudom hogy egy esés következtében kiújult a tavalyi sérülése ezért nem fog idén versenyezni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sallycinnamon Posted January 11, 2019 Author Share Posted January 11, 2019 47 minutes ago, iluj53 said: Sziasztok! Látom hogy egy ideje már nem írtatok de akkor én ezt most megteszem (hátha kicsit többen leszünk). Na szóval: Én mostanában ismertem meg Yuzut, és a műkorcsolyát is. Megnéztem a Yuri on ice című animét és a youtube feldobott egy videót Yuzuról. Engem régen igazából nem nagyon érdekelt a kori (elnézegettem de nem értettem a lényegét és egy idő után meg is untam) de rögtön beleszerettem abba ahogy korizik. Azóta próbálok róla több dolgot megtudni és kicsit informálódni a kori világáról is. Most éppen azt adtam fel magamnak háziba hogy megtanuljam az ugrásokat (a nevüket meg hogy hogy is néznek ki)n . De egyre többet tudok Yuzuról és koriról is . Tudtok valamit arról hogy milyen tervei vannak 2019-re? Mert mivel mostanában fedeztem fel azt hogy ő létezik (bánom hogy csak most ) ezért még nem élhettem át a szurkolás örömét . Mindenképpen fogok neki ha lesz valamilyen versenye . Még egy kérdés: Jól tudom hogy egy esés következtében kiújult a tavalyi sérülése ezért nem fog idén versenyezni? Szia! Üdv a fórumon! Igen, kicsit leült a topic de én is örülnék ha aktívabb lenne megint. Minél többen drukkolunk Yuzunak, annál jobb! Ha szeretnéd megtanulni az ugrásokat, akkor sok minden van ami segíthet neked ebben. Van egy-két magyar cikk is erről (pl. ez, a végén még teszt is van! http://lelato.transindex.ro/aktualis/20180119-eloszlatjuk-a-mukorcsolya-misztikumat-bevezetes-az-ugrasokba), vagy ha nem gond az angol, akkor sok minden elérhető angolul is. Igazából az nagyon sokat segít, ha minél több korit nézel (akár az ugrásokat lelassítva is youtube-on pl) és esetleg hozzánézed a protokollokat, amiket minden verseny után közzétesznek és elérhetőek a neten; azokban benne van minden elem sorban, ahogy a versenyző megcsinálta őket az adott versenyen. Ami Yuzu idei szezonját és a sérülését illeti: hasonló helyen sérült meg a lába mint tavaly (a jobb bokája érintett) de mégsem teljesen ugyanaz a sérülés. A Grand Prix Döntőn és a japán bajnokságon nem indult el decemberben, viszont a márciusi világbajnokságra nevezte a japán szövetség és készül a versenyre. A 2019/2020-as szezonról pedig épp a mai nap nyilatkozott, tervei, hogy induljon a Grand Prix szezonban és szeretné megnyerni a Grand Prix Döntőt is amit sajnos az elmúlt két évben ki kellett hagynia. A legfőbb célja pedig a négyfordulatos Axel megugrása versenyen. A hat fajta négyfordulatos ugrás közül ötöt ugyanis bemutattak már versenyen, csak az Axelt soha nem ugrotta még meg senki, mert az az egyetlen ugrás, ami nem négy, hanem 4.5 fordulat a levegőben (az Axelt nevezik az ugrások királyának, nem ok nélkül ). Yuzunak nagyon erős ugrása a tripla Axel. Ha valakinek, neki sikerülhet, ha egészséges marad de ez egy óriási kihívás számára is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iluj53 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Köszi, sokat segítettél. Egyébként azt a cikket én is pont akkor láttam amikor írtam ide . Na, akkor megy majd a nagy szurkolás neki. Egyébként nem teljesen ide tartozik de te(/ti) mennyire tudtok korizni? Én most próbálkozok vele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sallycinnamon Posted January 12, 2019 Author Share Posted January 12, 2019 39 minutes ago, iluj53 said: Köszi, sokat segítettél. Egyébként azt a cikket én is pont akkor láttam amikor írtam ide . Na, akkor megy majd a nagy szurkolás neki. Egyébként nem teljesen ide tartozik de te(/ti) mennyire tudtok korizni? Én most próbálkozok vele. Nem sok cikk van magyarul de az az egyik legrészletesebb, és így gifekkel meg teszttel együtt jól lehet belőle tanulni első lépésként. Bár régóta követem a versenyeket és a sportot, de sose éreztem nagy vágyat arra, hogy korcsolyázzak is, valószínűleg mert nagyon rossz egyensúlyérzékem van, és a hátam sincs jó állapotban. Úgyhogy nagyon ritkán merészkedem csak jégre. De viszont annál nagyobb lelkesedéssel nézem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klaudia98 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 2 hours ago, iluj53 said: Köszi, sokat segítettél. Egyébként azt a cikket én is pont akkor láttam amikor írtam ide . Na, akkor megy majd a nagy szurkolás neki. Egyébként nem teljesen ide tartozik de te(/ti) mennyire tudtok korizni? Én most próbálkozok vele. Szia! Én nagyon szeretek korizni, bár nagyon örülök, ha állva maradok Az előre felé menetel egyre jobban megy, és nagyon ritkán, amikor a jóisten is úgy akarja, akkor tudok hátrafelé is menni De beszereztem saját korit még az elején, így nem kell folyton kölcsönözni Link to comment Share on other sites More sharing options...
iluj53 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Én nagyon régen voltam utoljára, és akkor is csak sétálgattam a jégen (ekkor lehettem kb. 3 éves). Szóval elhatároztam hogy most amennyire csak tudok megtanulok korizni . Ma voltam és a végére (3 órát voltam a pályán) már tudtam előre menni és megállni. Úgyhogy megyek holnap is és majd próbálkozok . És igen én is vettem már most korit mert így kényelmesebb is mint a bérelt korikkal, meg pénzbe is jobban kijövök. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klaudia98 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Nekem az első koriélményem nem volt valami fényes, sürgősségi lett a vége (semmi komoly, végül csak megzúzódott a jobb karom), aztán nem volt annyi lehetőségem menni, és amikor meg akartam, akkor valami mindig meggátolta (hatalmas hóesés, csúszós utak, betegség...). 2016-ban korifan lettem, 2017-ben beszereztem az első korimat és azóta mindig megyek barátokkal/családdal, amikor csak tehetem Holnap is megyek, két vizsga között jó kikapcsolódás Link to comment Share on other sites More sharing options...
iluj53 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Nekem szerencsére nem lett most semmi bajom, úgy rendesen csak egyszer estem el. Aztán utána még vagy hatszor estem volna csak megmentett a mellettem lévő palánk, mondjuk egyszer bele is vertem elég erősen a kezem az azért szép lila lett . Hát...nekem meg majd az lesz a baj hogy nem nagyon tudok kivel menni, mert a tesóm nem él velünk (szüleim nem koriznának az biztos:/), barátaimat meg csak ritkán tudom rávenni. De nem baj majd megoldom egyedül . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klaudia98 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 A palánk életmentő tud lenni Én korifanná tettem az egyik barátnőmet és a moly.hu-n megismertem pár barátot és velük megyek mindig Tavaly, amikor mentünk, apa nem akart beszállni a korizásba, úgy volt vele, hogy majd csak néz minket, aztán ivott egy forralt bort és mindjárt bátrabb lett Link to comment Share on other sites More sharing options...
iluj53 Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 Mindenkinek boldog nőnapot! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sallycinnamon Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 On 3/8/2019 at 12:15 PM, iluj53 said: Mindenkinek boldog nőnapot! Köszönjük, egy kicsit megkésve, de viszont kívánom Link to comment Share on other sites More sharing options...
YuzuYuu Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Sziasztok! Most találtam meg az oldalt, és be kell valljam nagyon megörültem mikor megláttam, hogy van Magyar sarok is Látom egy ideje inaktív ez a kis sarok.. remélem majd később visszatér az aktivitás Link to comment Share on other sites More sharing options...
sallycinnamon Posted February 21, 2020 Author Share Posted February 21, 2020 6 hours ago, YuzuYuu said: Sziasztok! Most találtam meg az oldalt, és be kell valljam nagyon megörültem mikor megláttam, hogy van Magyar sarok is Látom egy ideje inaktív ez a kis sarok.. remélem majd később visszatér az aktivitás Szia! Örülök, hogy rátaláltál az oldalra, üdv a fórumon Épp a minap gondoltam arra, hogy nagyon rég nem írt ide senki és jó lenne ha újra lenne egy kis aktivitás. Talán majd a világbajnokság közeledtével még valaki betéved ide és ír. Hogy találtad meg amúgy a fórumot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YuzuYuu Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Interneten keresgéltem még a Grand Prix Final-ről felvételeket, és beadta ezt az oldalt Nagyon meg voltam lepődve hogy ilyen is van, természetesen egyből felregisztráltam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sallycinnamon Posted February 21, 2020 Author Share Posted February 21, 2020 9 minutes ago, YuzuYuu said: Interneten keresgéltem még a Grand Prix Final-ről felvételeket, és beadta ezt az oldalt Nagyon meg voltam lepődve hogy ilyen is van, természetesen egyből felregisztráltam Helyes Azért is van videótárunk, hogy sok felvétel megmaradjon akkor is, ha esetleg a YouTube-ról törlésre kerülnek vagy esetleg ha fel sem lehet őket tölteni szerzői jogi okok miatt. Természetesen Yuzun van a fókusz de vannak más videók is. Akkor ezek szerint nézted a Grand Prix Döntőt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts