Jump to content
sallycinnamon

Yuzuru Hanyu Magyar Szurkolói Sarok

Recommended Posts

Sziasztok!

 

Üdv minden magyar Yuzu rajongónak! Remélem, hogy jó páran összegyűlünk itt és beszélünk majd mindenről, ami Yuzuval kapcsolatos. Az olimpiai szezon közeledtével abban is bízom, hogy egyre többen leszünk és persze, hogy sok-sok izgalmas drukkolásban lesz majd együtt részünk! :yay:

 

Fel is vetem az első témát: ki hogyan ismerte meg, és kedvelte meg ezt a rendkívül különleges sportolót és embert? :)

 

Én bár követtem Yuzuru korai szezonjait is, de igazán a 2013-as Grand Prix döntőn ragadott magával a korcsolyázása, és lettem attól kezdve egyre nagyobb rajongója. Azóta pedig minden évben újat mutat, mind technikailag mind pedig művészileg; számomra ő a tökéletes műkorcsolyázó! :love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

 

Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis sarkot, ahol a nemzetek saját anyanyelvükön kicsit összejöhetnek. :) Köszönet az oldal szerkesztőinek. :)

 

Én mondhatni kicsit öreg motoros vagyok már. Még 2009-ben történt, hogy a magyar Eurosport közvetítette a Junior VB-t. Igazából nem szándékoztam megnézni, anyukám kapcsolt oda, hogy műkorcsolya van. Akkor láttam őt meg először és amibe első körben beleszerettem az a Biellmann piruett volt. De már akkor tudtam, hogy nekem ennek a fiúnak a pályafutását muszáj követnem. A következő évben bár nem vetítették a TV-ben, interneten keresztül szurkoltam neki. Nos, azóta mellette ragadtam és az érzelmek teljes skáláját átéltem már. Vele nem unalmas az élet, mindig ezt mondom. Mert vagy sír, vagy nevet, vagy boldog, vagy kicsit fél az ember. Én nem tudom kifejezni szavakkal, hogy mennyire hálás vagyok a sorsnak, hogy az utamba sodorta. És örülök, hogy akkor anyukám átkapcsolta a TV-t. Köszi anyu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szia ser,

 

milyen jó ezeket a sorokat olvasni! Micsoda fantasztikus dolog, hogy már az első pillanatban teljesen magával ragadott Yuzu! :love: Igazán szerencsés vagy! :bow:

Még szerencse, hogy arról a bizonyos junior VB-ről most is megvan az Eurosport felvétele, ahol már akkor áradozott Yuzuról Simon és a másik (nem Chris, talán Nicky volt az?).

 

És előtte is követted már a műkorcsolyát, vagy pedig a 2009-es Junior VB volt az első esemény, amit láttál, és Yuzu miatt kezdted el követni a sportágat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igen. :)

Nagyon sok felejthetetlen élményt adott nekem. Mint pl: mikor először jutott Grand Prix Döntőbe, vagy mikor először ment a VB-re, vagy amikor először lett Japán bajnok. Ezek mind mind felejthetetlen élmány volt. A VB bronzérmének 2012-ben úgy örültem, mintha megnyerte volna magát a VB-t. :D Már nagyon sok éve követem és ha újra kellene választanom. Most sem választanék másképp. Mondhatni szerelem volt első látásra. Persze van pár olyan dolog is amire nem szívesen emlékszik az ember, de ez is az élet velejárója.

 

Azt hiszem az Simon volt és Chris. Hatalmas fazonok. Nem titkolják, hogy nagy rajongói Yuzunak. :D Szerintem ők anno a jövőbe láttak. Azt mondták, hogy Yuzuból olimpiai bajnok lesz és hát az lett. :D

 

Én egész kicsi korom óta nézem a műkorcsolyát. A férfiaknál mindig Plushenkonak szurkoltunk. De ott volt ugye Lambiel meg Joubert is. Régen nekünk pedig volt egy Czakó Krisztinánk és azt is láttam TV-ben mikor Sebestény Juli EB-t nyert. Igazából utánuk már Mao Asada, Daisuke Takahashi és Yuzu miatt néztem a korit. Most mivel ők már nincsenek. Yuzu miatt nézem, meg a japán hölgyek miatt. A fiatalabb korosztályból a kedvencem Miyahara és Wakaba Higuchi. Férfiaknál nincs egyelőre kilátásom, hogy ki fogja nálam pótolni majd Yuzu-t, ha visszavonul. Szerintem senki. Még egy akkora kedvencem nem lesz, mint ő. Sokáig kedveltem Shomát, de nekem ő túlzóan Daisuke hasonmás lett. Ezt nem kedvelem benne.

És te?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello :)

 

Köszi az üzenetet sally, nem tudom magamtól mikorra fedeztem volna fel, hogy lett egy saját sarkunk itt :s_smile Gondoltam rá múlt héten párszor, hogy jó lenne egy magyar nyelvű részleg itt a többi nyelv között :yay: Apropó szerintetek sok magyar rajongója van Yuzunak? A FB csoportban gyakran látok magyar neveket, remélem idővel mindenki idekeverik majd valahogy!

 

Kérdésedre válaszolva, nekem is a 2013-as GPF volt az a pont, mikortól igazi rajongó lettem. Mármint Yuzuru rajongó, mert ahogy szerintem sokan másoknál, gyerekkoromban nálunk is anyummal a korcsolya kötelező program volt otthon, ha ment a tv-ben. Emlékszem kislányként nagy Plushenko rajongó voltam, emlékszem én is, hogy ünnepeltünk mikor Juli megnyerte az EB-t. Aztán a középsuli végén az érettségire készülés, aztán pedig az egyetem mellett a korcsolya valahogy elmaradt (az se segített, hogy 5 éven át kollégiumban éltem, 3 szobatárssal - nem épp ideális a hajnali korcsolyanézéshez :laugh: ) Aztán 2013-ban lediplomáztam, épp időben az olimpiai szezonra! és azt vettem észre, hogy a régi kedvencek közül szinte mindenki eltűnt, de Yuzu rögtön elvarázsolt. Valahogy az ő programjai egyből magával ragadtak. Az egyik első video, amit youtube-on találtam a 2012-es kűr volt, mai napig az egyik kedvencem :love: Most így visszanézve nem igazán tudnám megmondani, hogy felnőttként már teljesen máshogy lelkesedik az ember, vagy csak Yuzurunak köszönhetően, de az elmúlt években rengeteget tanultam a sportról, aminek nagyon örülök. :s_wink Aztán persze a lelkesedés, izgatottság és gyomorideg versenyek közben nem változott semmit :grin:

 

A kommentátorok közül nekem is a brittek (Simon, Chris ls Nicky, ugye?) a kedvenceim, és teljesen őszintén szólva biztos van egy kis szerepe annak is, hogy ők is ennyire kedvelik Yuzut!

 

Amúgy bennem is van egy ilyen érzés, hogy ekkora kedvencem egy darabig biztos nem lesz, mint ő. De ha szerencsénk van, még pár évig ezzel nem kell foglalkoznunk. Éljen az optimizmus :s_wink

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

 

Ser, a 2012-es VB tényleg olyan volt, mintha Yuzu megnyerte volna! :bow: Hihetetlen, hogy az első világbajnokságán milyen eredményt ért el, főleg azt tekintve, hogy mi történt vele 2011-ben és egyáltalán, hogy az volt az első világbajnoksága. Sajnos nekem pont az volt az a VB, amit csak fél szemmel követhettem, mert az első államvizsgám előtt néhány nappal volt a verseny, így sajnos alig volt időm nézni.

Az olimpiát hogy élted meg? :)

 

Én is már jó régóta követem a műkorcsolyát, egészen 1997 óta azt hiszem. Akkoriban valamelyik sportújságban volt egy kivágható kártya, rajta Czakó Krisztivel, és teljesen magával ragadott, azt gondoltam magamban, milyen sportág ez? :rofl2:

Aztán a naganoi olimpia után már teljesen rákaptam a műkorira. Akkoriban inkább a női műkorit néztem csak, és csak Plush betörésével kezdtem el nézni a férfi versenyeket is. Bár mindkettejüket kedveltem, de inkább Jagugyinnak drukkoltam. Aztán 2002 után Plush megint csak a második számú volt nálam Joubert mögött. :) De szerettem aztán Lambielt is. És később én is kedveltem Dait, bár ő inkább csak a karrierje második felében kedveltem meg (valamikor 2010-től). A nagy kedvenceimet amúgy sokszor kicsit fázis késéssel szerettem meg. A nőknél Slutskaya után kellett egy kis idő, mire megszoktam az ázsiai dominanciát, mert az egy jó nagy váltás volt a Kwan-Slutskaya-Cohen éra után. De aztán nagyon drukkoltam már később Maonak és főleg Yunának. Yuzuruval hasonló volt a dolog, az elején még kellett egy kis idő mire hozzászoktam a stílushoz, amit képviselt. :) De amikor egyszer magával ragadott, akkor onnantól kezdve nem volt visszaút! :love:

 

Hwestanna, örülök, hogy idetaláltál! :space: Gondoltam, hogy jó ötlet topikot nyitni, de előtte megkérdezlek titeket hogy nektek is lenne-e magyarul csevegni. :)

Elég sok helyre kiraktam a fórum linkjét (twitter, tumblr) így remélem, hogy magyarok is ide fognak találni majd. Most az off szezonban nem biztos, hogy sokan, de remélem a szezon kezdetével majd igen.

Szerintem amúgy Magyarországon nem vagyunk túl sokan Yuzu rajongók, de annál lelkesebbek vagyunk, ugye? :yay:

 

2013 eléggé elkeserítő volt olyan szempontból, hogy Channek akkor is odaadták az aranyat, mikor esett-kelt a jégen (VB 2013), és az olimpiai szezon kezdetén sem úgy tűnt, hogy verhető lesz. Aztán minden megváltozott a GPF-en. Nekem nagyon tetszett már azelőtt is a Rómeó és Júlia választása, mert a Nino Rota-féle zenét s a filmet is nagyon kedvelem, és nagyon tetszett, hogy Yuzu nagy átéléssel és odaadással adja elő.

 

Simont és Christ én is nagyon szeretem (Nicky-t is de őt nem annyira ismerem). Amikor kicsi voltam, csak brit Eurosportunk volt, még a nyelvet sem lehetett átállítani rajta. Így emlékszem, hogy mindig őket hallgattam, még ha az elején nem is értettem belőle szinte semmit. :D Olyan jó, hogy ők lelkesen kommentálnak, és nem fukarkodnak dícsérő szavakban!

 

Amúgy én biztos vagyok benne, hogy még egy ilyen műkorcsolyázó, mint ő nem lesz. :sadPooh: Ezért örökre hálás leszek, hogy a szurkolója lehetek és hogy drukkolhatok neki versenyről-vesenyre. Ez egy igazi megtiszteltetés! :bow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

 

Szerintem van még itt egy magyar. Legalábbis a nevéből arra következtetek, de nehéz megállapítani úgy hogy sokan nem írják ki milyen nemzetiségűek. :s_sorry

 

Örülök, hogy te si itt vagy anna. :s_smile

Igen. nekem is először Plushenko volt, aztán felfigyeltem Daisukéra és jött Yuzu. Szerencsére mindig volt aktuális kedvenc. Igaz, akkoriban az internet még nem állt olyan magas szintem mint most. Jobban csak a TV-n keresztül követhettük az eseményeket. Most azért már a helyzet nagyon jó, mert mindenről azonnal értesülünk. Az internet által naprakészek vagyunk és persze összehozza a rajongókat is. :bow:

 

Áh, a 2012-es Rómeó kűr. Azt nagyon szerettem. Szerintem senki nem tudná úgy előadni azt a kűrt, ahogy ő tette. Az a fiatalos lendület és szenvedély. Tényleg, mintha Rómeó lett volna a jégen.

 

Az olimpiát én úgy éltem meg, hogy jó formán nézni sem mertem, mert annyira ideges voltam. Az egyik ismerősöm volt megbízva, hogyha vége a kűrjének, akkor hívjon fel, mert ha én élőben megnézem, tuti szívrohamot kapok. :D Na ez nálam azóta, de előtte is így volt, babona lett lassacskán. Sosem nézem meg élőben a versenyeit. Mindig magamban végig izgulom, majd ha vége a versenynek megnézem az eredményt, aztán a programját. Tudom, ez kicsit fura dolog de ennyi év után már megszoktam.

 

Szerintem nem olyan sokan vagyunk Magyarországon. Én úgy vettem le, hogy a magyar műkori rajongóknak valahogy nem jön be Yuzu és a stílusa. Többektől megkaptuk, hogy unalmas, meg hogy nincs a programjának koreográfiája. Szerintem sallynek ismerős. :D De talán a másik részről meg az hogy nem egy kifejezetten férfias jelenség (bocs Yuzu!) és ezért európai szemmel más mint az ázsiaiaknak. :D

 

Nektek mi az eddigi legkedvencebb Yuzu program?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát lehet, hogy nem vagyunk sokan, de szerintem lelkesedésre nem lehet panasz :grin: Az internetnek pedig :bow: tényleg nem is tudom, hogy élnék nélküle.. Nem is csak rajongói szempontból, hanem met három éve kiköltöztem Norvégiába, úgyhogy a családommal és barátokkal is napi szinten a netnek köszönhetően tudom tartani a kapcsolatot.

 

Ezért is kérdeztem, hogy milyen otthon a rajongói helyzet - innen nincs túl nagy rálátásom. Igazából egy kezemen meg tudom számolni, hányszor láttam magyar kommentel versenyt, ahol Yuzu is ott volt. ( Az olimpiát máig meg nem tudom mondani miért, de a BBC-n streameltem? lol ) A 2014-es VB-t magyarul néztem, meg talán néhány grand prix-t ugyanabban az évben, az utolsó a Cup of China volt :cry: , aztán közvetlenül a Rostelecom Cup előtt költöztem ki, és azt már norvégul néztem... Mondjuk ebből a bevallotan erősen limitált szemszögből is úgy tűnt, hogy a legtöbb magyar kommentár nem annyira fogékony az ő stílusára. Számomra ez érthetetlen, de az biztos, hogy elég elfogult vagyok a témában :rofl2:

 

Amúgy én pont az a típus vagyok, aki mindig próbálja minden versenyt élőben nézni, még a potenciális szívrohamokkal együtt is. Ez néha hajnali 3-as ébrésztőt, meg munkahelyen percre pontosan kiszámított mosdóba rohanást és WC-n ülve eurosportplayeres streamelést jelent :laugh: 2014 óta szerintem kb 2 programjáról maradtam le: a 2015 NHK SP-ről meg a mostani WTT SP-ről, előbbit nagyon, az utóbbit kevésbé bánom :grin:

 

A kedvenc programom Seimei (amit szorosan követ a R&J 1 és a Chopin). Az első műkorcsolya verseny, amin személyesen is ott voltam az 2015-ben a GPF volt Barcelónában, ez biztos nagyon nagyon szerepet játszik benne. A hangulat, az emlékek sokat hozzátesznek, de a Seimei olyan programja volt, amit mikor legelőször megjelentek a felvételek róla, még a szezon kezdete előtt, már akkor egy csapásra imádtam :love: :love: A zene, a koreográfia, a korsztüm, minden tökéletesen kiegészítik egymást!! Plusz valamiért a szívem mindig a drámaibb programokhoz húz.. Szóval a legleslegkedvencebb programom a Seimei :pbow: Neked?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akkor neked teljes mértékben nélkülözhetetlen a net. :)

Na én ezt nem tudom megcsinálni. Nekem, ha reggel van verseny, akkor az egész napot ki kell várnom az eredménnyel mire hazérek és meg tudom nézni. :D Az a baj, hogy azt hiszem a koreai versenyek is délelőtt kora délután lesznek. Hát akkor izgulhatok rendesen. :nah:

 

Áh a Cup of China. Az viszi a legborzasztóbb verseny díjat. :cry: Akkor nagyon nem tetszett hogy az állapota ellenére a magyar kommentátorok ledegradálták őt. Ritkán nézem magyar kommentátorral a versenyeit, de ha igen akkor a magyar M4 sportot. A fentebb említett kommentátorok meg a csatornájuk inkább no comment. Volt egy pár beszólásuk amit úgy gondolom hogy TV-ben nem kellett volna.

 

Nekem a legkedvencebb a Chopin rövidje. Az a program a szívem csücske. :love: Ha lehetne oltárt emelnék érte Jeffrey Buttle-nek. :bow: Az annyira csodás program. Az a könnyedség, elegancia, finomság, minden mozdulat a helyén. Nagyon imádom. :goe:

 

Oh kint voltál a 2015-ös GP Döntőn? Na most nagyon irigyellek érte!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Írtam egy regényt, de elszállt, miután újra kérte a bejelentkezést :sadPooh:

 

Régen tényleg nagyon más volt korit nézni, net nélkül. Évente alig láttam 2-3 versenynél többet, ha volt GP verseny, azokról talán nem is tudtam, és emellett szinte alig jutott el valami más hír a korcsolya világából. Aztán kezdett megváltozni a dolog, amikor 2010 körül elkezdtem online streamekre bukkanni, és egyre több versenyt követni. Közben a szociális média előretörésével most már minden hír azonnal eljut a rajongókhoz. És az online közösség is segít, sok mindent tanultam másoktól a koriról :) Most már nem félek böngészni az ISU szabálykönyvet sem :goe:

 

Szerintem a magyar kommentátorok nem olyan lelkesek, mint pl. a britek, amerikaiak, olaszok vagy spanyolok. Inkább próbálnak több szakmaiságot belevinni, de azért érezhető, hogy az európai korcsolyázókat (és főleg Javit) jobban kedvelik, mint Yuzurut. Egy kifinomult, komplex, a részletekbe hajló, japán zenei világot bemutató programot, mint a Hope and Legacy-t nem értenek úgy meg, mint egy direktebb, egyszerűbben befogadható művet -főleg ha kicsit show-jellegű *kmm Javi*. Ezért is örültem annyira annak, amit Rosnik András mondott a helsinki vb-n alatt Yuzuról (és bevallom közben mosolyogtam azon, hogy oltotta a többi korist :rofl2: ). Nagyon remélem, hogy őt sokat fogjuk még hallani, és az olimpián is ő lesz a kommentátor majd az M4-en. :yay:

 

@ser nem semmi taktikád van ami a versenynézést illeti! Az idegeknek jobbat tesz, az biztos!

Én sehogy sem bírnám ki, hogy ne nézzem élőben! Szeretem a versenyre felvezető és az az alatti feszültséget és izgalmat átélni, még ha érzelmileg roncs is leszek a végére :rofl2: Bár egy-két verseny nálam is kimaradt, főleg az ACI/Skate Canada a problémás az időeltolódás miatt, az mindig éjszaka közepén van, és ha az SP hétköznapra esik, akkor nehéz fent maradni. Jobban szeretem az ázsiai versenyeket, mert azokat reggel/délelőtt lehet streamelni. :)

 

@anna a norvégoknál milyen a műkori közvetítés? Gondolom, még nyugisabbak mint a magyarok. :)

Ah, a 2015-ös GPF felejthetetlen élmény lehetett. Úgy volt, hogy én is megyek, de a végén lemondtam, mert sok volt a munka (és annak is akivel mentem volna).

 

Yuzu programjai :love: Mindegyiket szeretem, kivétel nélkül. De ha választanom kell, hogy melyiket kicsit jobban, akkor:

RJ1 - féktelen, és szenvedélyes, mint akit semmi és senki nem tart vissza! A koreo pedig bombajó

Hope and Legacy - kifinomult és megfontolt, és mert az egész Yuzuról szól

Seimei - drámai, ütős és izgalmas, igazi ikonikus program

 

A rövidjei közül pedig:

Chopin nálam is :love: - egyszerre elegáns és szenvedélyes, nagyon illik Yuzuhoz

LGC - a teljes ellentéte Chopinnek, mégis ez is nagyon Yuzu (ez mutatja mennyire sokoldalú). Senki nem tudja úgy magába szippantani a közönséget, mint ahogy ő teszi. :acceptable:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ezt én is ismerem. Mire leírsz mindent amit ki gondoltál és erre elszáll az egész. Nincs ennél bosszantóbb! :sadPooh:

 

Oh én ezt már profi szintre vittem. :D Mondhatni annyira más nem vagyok ideges. Közvetlen verseny előtt igen. Aztán lefoglalom magam. A VB-n pl könyvet olvastam. Megnéztem, hogy kb mikor fut Yuzu és mikor lesz vége a versenynek. Akkor abbhagytam az olvasást. :grin: Kb vagy 6 éve művelem ezt, hozzászoktam.

 

Anno mi is maximum az EB-t meg a VB-t láttuk. Aztán lett tányéros TV-nk és pl ott láttam először a Nyégykontinens bajnokságot is. Mondhatni néztem mint a boci, mert fogalmam nem volt milyen verseny ez. 2009 környékétől már katívabban tudtam követni neten keresztül a műkorit. Onnantól kezdve pedig egyre többet olvastam róla. Fórumokat néztem stb és persze ott volt Yuzu is. Azóta sok emberrel megismerkedtem. :) A 2010-es junior VB-től kezdve már jóval aktívabban írtak Yuzuról. Azt is a neten követtem, mert az előző évvel ellentétben akkor a magyar Eurosport éppen nem adta. :cry:

 

Rosnik nekem is nagyon tetszett. Nagyon korrektül kommentált és abszolút igaza volt. Külön piros pontot adtam neki azért, mert kimerte jelenteni, hogy neki tetszik Yuzu kűrruhája. Na azzal belopta magát a szívembe. :acceptable: Ez a Javi mánia sajnos nekem is feltűnt és nem is tartom a többi korissal szemben korrektnek. Lehet magánszemélyként rajongani érte. De úgy gondolom, hogy egy kommentátor igenis maradjon pártatlan. Bár lehet hogy ezt csak én látom így.

 

Bevallom az LGC-ből nem néztem ki hogy ennyire jó program lesz. De aztán őrült jó program lesz. Remélem, hogy tényleg megtartja az olimpiára. Vagy ha nem, akkor ismételten Buttle készíti a rövidjét. Bár ebben teljesen 100%-ig biztos vagyok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eddig nem volt olyan, hogy időtúllépés miatt kidobott volna a rendszer, és elszállt volna emiatt az írás, de megtanultam a leckét.

 

Úgy látom a Chopin mindenkinél nagy sikert arat! :love: Én is hálát adok Jeffnek, és nagyon remélem, hogy ő koreografál Yuzunak a következő szezonra. Ő és Shae-Lynn. Én nagyon szeretem Wilsont is, de a Yuzunak koreografált versenyprogramjai nem annyira egységesek és koncepcióval teliek mint akár egy Seimei, vagy RJ1. Ettől függetlenül ha végül mellette döntenének, még nagyon jó dolog is lehet belőle. Lehet hogy pont egy ilyen wilsonos warhorse kell majd megint. :)

 

Az olimpián a versenyek helyi idő szerint késő délelőtt/kora délután lesznek, szóval az nekünk éjjel közepén kb. 3-5 körül lesznek majd. Az izgulás miatt azt hiszem alvás nem lesz sok. :) A pozitívum viszont, hogy nem zavar majd senki olyan lehetetlen időpontban, se család, se munka :rofl2:

 

A Cup of Chinán már nem emlékszem pontosan mit mondtak...de arra emlékszem, hogy lemondó volt a tartalma. :/ Olyanok viszont konkrétan megmaradtak bennem, hogy Javi stílusát egyszerűen jobban kedvelik, mert férfiasabb. :O Teljesen egyetértek ser, hogy ilyennek szerintem nem szabadna elhangoznia egy tévéközvetítésben (főleg nem egy szakcsatornán), ez egy teljesen szubjektív dolog. Ezenkívül sokszor van spekulálás, hogy éppen miért van Japánban, talán azért mert sérült-e és orvosnál van-e. Ez idén is elhangzott, pedig most tavasszal lehetett látni Yuzun, hogy fizikálisan tényleg a topon van és *kopp kopp* nincs semmi baja.

 

Rosniknak Yuzu kűrruhájára tett dicsérő szavai tényleg nagyon pozitívum. Az még általában a nőknek sem tetszik itthon :stick:

Lehet, hogy meg kellene őt ide hívnunk, és egy mini-interjút készíteni vele arról, hogy mit kedvel Yuzu korcsolyázásában? :space: A fandomnak is tetszettek a kommentárjai, még a minap is olvastam többször, hogy dicsérik.

 

Az LGC először nekem sem ütött még, de az NHK-ra már nagyon jó lett. Én eleinte amellett voltam, hogy nagyon örülnék ha megtartaná jövőre is, mert ez egy közönségkedvenc program ami az olimpián nagyon fontos. De most egy kicsit tartok attól, hogy Yuzu túl nagy elvárást tenne magára, hogy nem sikerült teljesen tisztán megfutnia idén, és talán jobb lenne elengedni és egy új rövidet készíteni. :pbow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, a Chopin egy zseniális remekmű. Mindamellett, hogy a Chopin zenéket is szeretem. :) Amire én egyszer szeretném ha korcsolyázna, az egy keringő program. Én biztos vagyok benne, hogy remekül meg tudná oldani. :yes: Valamint ha lehetne akkor Tarasova koreografáljon. Úgy szeretném ha egyszer készítene neki valamit. Tarasova Maonak is mindig jó programokat készített Szerettem őket. :love:

Jó, mondjuk Shae-Lynn koreográfiáit is kedvelem. Wilson által készített programok nekem sem jöttek be. Kivéve a mostani Notte Stellata-t, mert az gyönyörű. De a gála teljesen más mint egy verseny program, nem kell benne annyi technikai részre figyelni.

Szóval nekem vágyálmom egy keringő Tarasova koreográfiával. Áh, tudom, álmodj királylány. Na de ki tudja.... :s_wink

 

Igen, a kommentorok azért vannak ott hogy szakmailag értékeljék a programokat, segítség a megértést. Nem azért, hogy a saját szubjekítv véleményüket hangoztassák. Őszintén szólva kit érdekel, hogy melyik kommentátor kit szeret? Engem biztosan nem és ilyenfokú dolgot más sportágaknál nem tapasztalam eddig.

 

Hát... ha reggelig nem lesz vége a versenynek, akkor én szívom mert 6-ra járok dolgozni. :smile: De addig még sok idő van, valahogy megoldjuk.

 

Igen, azt én is láttam, hogy sokan dícsérik. De tényleg le a kalappal előtte mert nagyon korrekt volt. Mivel ő egy jégtáncos volt, talán ez is közrejátszhat benne. Pontosan tudja milyen ott állni a jégen meg a többi. De remélem, hogy többet lesz, mert az M4 eddigi kommentátoraival nem igazán voltam elégedett. Zelinkáék voltak a csúcs... Hát ott szerintem majd mindenki fogta a fejét, de akkor is halgattuk őket. :rofl2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egyetértek, a Chopin egy remekmű :love: A szavazáson három programot lehetett választani, úgyhogy nekem ezek a Seimei, a Chopin és a R&J 1 lettek :grin: Chopin amúgy is az egyik nagy kedvenc zeneszerzőm, és Jeff zseniális koreográfus, szerintem eddig minden programja illett Yuzuhoz. Az idei szezonban pl nekem a LGC rögtön megfogott, míg a H&L-oz kellett egy kis idő és kb csak az NHK környékén szerettem meg igazán... Drukkolok én is a Jeff + Shae kettősért, szerintem ez a páros jól működött az elmúlt években. Wilson koreografálhat egy új gálaprogramot, mert a Notte Stellata :love:

 

Őszintén szólva nem emlékszem a COC kommentárra, csak arra, hogy nagyon felháborított ahogy kritizáltak valakit, akinek épp egy ilyen szörnyű balesete volt (azt hiszem Han Yan-t is). Csak az érzés maradt meg bennem, hogy unszimpatikusak voltak :s_scratchhead A norvég kommentár az Eurosporton nagyon korrekt, szeretem hallgatni. Eddig az évek alatt három kommentátort hallottam itt (két nőt és egy férfit, a férfi kommentál a leggyakrabban, az egyik nő pedig bíráskodik is) mind hozzáértő, és ami nekem személy szerint baromi fontos, hogy minden személyes vélemyényt mellőznek. Nem beszélnek túl sokat a program közben, de ha igen, akkor csak többnyire technikai dolgokról. Viszont sokat és érthetően magyaráznak a pontozásról, ami szupi :goe: Itt az átlag norvégot úgy is csak a síelés meg foci érdekli... Az NRK, ami az itteni állami csatorna csak az EB-t meg a VB-t adja, az a kommentál annyira nem erős technikailag, de nem kritizálnak túlságosan senkit, főleg nem saját vélemény alapján, szóval nem lehet rá túl sok panasz :s_smile

 

Az M4 VB közvetítése szerintem jól sikerült, Rosnik tényleg nagyon hozzáértően kommentált végig. Végül VPN segítségével néztem meg innen, utólag is köszi a linket sally :bow:

 

A GPF tényleg csodálatos volt, életem egyik legjobb hete!! Eddig két korcsolya versenyen voltam ott élőben, Barcelónában és most Helsinkiben. Ha a tendencia folytatódik, akkor számítsatok új világ rekordra Yuzutól Milánóban is :rofl2: Már foglaltam szállást és néztem repülőt, csak arra várok, hoyg végre kezdjék árulni a jegyeket :yay: A kettő között az volt a nagy különbség, hogy míg mindkét helyre egyedül utaztam, Barcelónában nagyrészt egyedül voltam (ami engem személy szerint nem zavar, de tudom, hogy van akit igen) addig Helsinkiben sokat voltam más Yuzuru rajongókkal. Ez feldobta a versenyszámok közti szüneteket :grin: Szóval ha csak nincs anyagi, munkahelyi vagy egyéb akadálya annak, hogy valaki utazzon, én csak teljes szívből ajánlani tudom! Akár egyedül is :grin: Amúgy elég szerencsés típus vagyok, és mindenhol nagyon aranyos rajongók ültek, mellettem/körülöttem, Helsinkiben pl összebarátkoztam két cuki idősebb skót hölgyel, így a verseny alatt is volt kivel beszélgetni. Élőben minden annyira más! Például észrevettem, hogy sokkal kevésbé vagyok kritikus. Ha ott ülsz akkor sokkal jobban lehet értékelni, hogy milyen elképesztően ügyes mindenki, aki például egy VB-re kijut :omg: Plusz, ami számomra leírhatatlan az a hangulat az arénában :love: Yuzu kűrje után annyit sikítoztam, hogy a hangom csak valahol Patrick Chan után jött vissza sok köhögés és nagy mennyiségű víz ivása után lol A medálceremónia után pedig megkeresni a többieket és együtt nevetni/ölelkezni/ünnepelni ... míg visszagondolva is teljesen jó kedvem lesz :grin:

 

Most ahogy visszaolvasom, jól egymásra találtunk itt - úgy látszik mindannyian hajlamosak vagyunk regényeket írni :laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha nekem választanom kell, akkor:

1. Chopin

2. Seimei

3. Parisienne Walkways.

 

Jeff zseniális. Mindig tudja, hogy mi kell Yuzunak. Nagyon jól össze tudnak dolgozni. Kicsit olyanok, mint Yuna Kim és David Wilson. Wilson nagyon jó koreográfiákat csinált Yunának. Egy hullámhosszon voltak, mint Yuzuék. :bow:

 

Akkor a norvégok is normálisak. Bár úgy nagy átlagban az összes külföldi kommentátor normális. Simonék és ott vannak még Max Ambessiék is. Na ők a másikak akiket nagyon bírok. Az a Planet Hanyu amit kitaláltak oltári. De külön szeretem még bennük, hogy a technikai dolgokkal is sokat fogalkoznak. Nagyon örülök, mikor angol felirattal felteszik a rajongók a videóikat. Na meg ott vannak Johnny Weirék... hát éppen ők sem tagadják a rajongásukat. :laugh:

 

Oh akkor nagyon jó élményeid voltak. Hát én még sosem voltam kori versenyen. Nem is látom, hogy a közel jövőbe eljutnék egyre is sajnos. :cry: Még a magyar EB-re sem tudtam kimenni. Mondjuk annyira nem bántott, mert éppen az európai mezőny nem igazán érdekel. :smile: Ha VB lett volna, akkor jobban evett volna a kefe.

 

Én örülök, hogy így összejöttünk. Remélem csatlakoznak még hozzánk majd mások is. :s_wink

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...