Beatrice Posted April 14, 2023 Share Posted April 14, 2023 7 hours ago, Guza said: ... csak vicceskedtem Az jó, mert én is nagyon szeretek vicceskedni 2 hours ago, sallycinnamon said: A "lécci" pedig valóban a légy szíves/légyszi internetes nyelvben használt, rövidített verziója. Nagyon sok ilyen rövidítés alakult ki a magyar nyelvben, ami szerintem először az SMS-ek elterjedésével tört elő, aztán az internet térnyerésével ez csak tovább mélyült. Hát azért nem hallottam eddig, mert én ugyan otthon és a növéreimel magyarul beszélek /telefonálok, de 'kivülállókal' majdnem kizárolag németül és angolul szoktam kommunikálni, többek között a lányomal is németül beszélünk/ írdogálunk. És azonkivül már 'vénasszony' vagyok és nem is nagyon használom a mai modern közlési módokat (nincs is smartphone-om, csak egy régi kis mobilom ami még nagyon jó egy pár felhivásra meg SMS-re), én sokkal szivesebben telefonálok meg email-ezek ... vagy Yuzu forumon társalgok . Még a németben és angolban se nem ismerem az összes ilyen ujfajta kifejezést ..... de szivesen tanulok új dolgokat ..... már amennyire a 'vén' agyam képes felfogni és megjegyezni Link to comment Share on other sites More sharing options...
sallycinnamon Posted April 14, 2023 Author Share Posted April 14, 2023 19 hours ago, Beatrice said: Az jó, mert én is nagyon szeretek vicceskedni Hát azért nem hallottam eddig, mert én ugyan otthon és a növéreimel magyarul beszélek /telefonálok, de 'kivülállókal' majdnem kizárolag németül és angolul szoktam kommunikálni, többek között a lányomal is németül beszélünk/ írdogálunk. És azonkivül már 'vénasszony' vagyok és nem is nagyon használom a mai modern közlési módokat (nincs is smartphone-om, csak egy régi kis mobilom ami még nagyon jó egy pár felhivásra meg SMS-re), én sokkal szivesebben telefonálok meg email-ezek ... vagy Yuzu forumon társalgok . Még a németben és angolban se nem ismerem az összes ilyen ujfajta kifejezést ..... de szivesen tanulok új dolgokat ..... már amennyire a 'vén' agyam képes felfogni és megjegyezni Érthető, hogy te emiatt az okok miatt ezeket az új kifejezéseket már nem ismered. De a jelentésüket általában ki lehet következtetni Egy jó részüket amúgy már csak a fiatalok használják. Néha én is csodálkozva figyelem, hogy pl. a nálam 20 évvel fiatalabbak mennyi angolból átvett szót használnak, ami elképzelhetetlen lett volna akkor amikor én fiatalabb voltam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guza Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 Időnként én is csak kapkodom a fejem , és gyakran meg is nézem az interneten , vagy visszakérdezek, hogy hm???, amikor angolból átvett slang-et, főként amikor rövidítést használnak. A lányom nagyon gyakran használja és fiatalabb ismerősök is, úgyhogy kénytelen vagyok én is felzárkózni, ha érteni akarom amit írnak. A twitteren és itt a fórumon is gyakran előfordul az angol rövidítés, de lassan megszokom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sallycinnamon Posted April 24, 2023 Author Share Posted April 24, 2023 Yuzu újra a Cricket Clubban (Corey Circelli instagram story-jából) Már több, mint három éve (2020. februárja), hogy Yuzu utoljára Torontoban volt. Biztos sok dolga lehet, talán még a lakás is megvan, ahol lakott - közte Micimackóval, amit eredetileg otthagyott, mikor a Covid kitörése miatt nagyon gyorsan kellett összepakolni és hazautazni - és talán készül majd új koreográfia is David Wilsonnal, ha már ott van. A Fantasy on Ice-ig még egy hónap van hátra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guza Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 Nagyon aranyos képek. Biztosan jó lehet visszamenni oda, ahol sok évig edzett. Úgy láttam, hogy van pár friss videó is, ahogyan együtt edz a többi TCC-sekkel. Remélem még több ilyet is láthatunk. És milyen érdekes, hogy (a média szerint) pontosan 11 évvel azután, hogy elkezdett Torontóban edzeni, látogatott el újra a TCC-hez. Biztosan nem véletlen. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit korcsolyázik a FOI-on. Gondolom lesz új program is, együttműködés valamelyik zenésszel. Ti mit gondoltok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sallycinnamon Posted April 25, 2023 Author Share Posted April 25, 2023 4 hours ago, Guza said: Nagyon aranyos képek. Biztosan jó lehet visszamenni oda, ahol sok évig edzett. Úgy láttam, hogy van pár friss videó is, ahogyan együtt edz a többi TCC-sekkel. Remélem még több ilyet is láthatunk. És milyen érdekes, hogy (a média szerint) pontosan 11 évvel azután, hogy elkezdett Torontóban edzeni, látogatott el újra a TCC-hez. Biztosan nem véletlen. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit korcsolyázik a FOI-on. Gondolom lesz új program is, együttműködés valamelyik zenésszel. Ti mit gondoltok? Szerintem is lesz új program és a FaOI-on szokott a meghívott zenészekkel együttműködés lenni. Igazából csak azért jutott eszembe David Wilson, mert a show-kra, gálákra ő gyakrabban koreografál neki, de lehet, hogy más koreográfus jön inkább szóba, majd meglátjuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts