Jump to content

General Yuzuru Chat


Recommended Posts

8 時間前, Melodieさんが言いました:

I'm surprised that version of SEIMEI is picked TBH. PC's SEIMEI is the best he could have skated it as a competitive program, interpretation-wise and performance-wise. Technically SEIMEI of 2015 was better for obvious reasons (he simply had more normally functional feet at the time). As a whole PC's Seimei reflected the best what SLB and Yuzu tried to convey. 

 

Choreographically speaking the more he skated to it after PC the better the program becomes (I passed out watching it again at that MOI and most recently at GIFT). To each their own, I suppose. 

 

 

I think it is due to the broadcasting rights owned by TV stations. This program is the one by TV Asahi, and it has broadcasting rights in Grand Prix Series (except NHK Trophy), and Fuji TV has the rights in the Nationals and Worlds (unfortunately TBH).

 

Edit:  I'm not sure about the rights in the Olympics, which seems to be complicated, and it may be easier for TV Asahi to use the Grand Prix Series ones.

Link to comment
21 hours ago, YuzuSkating_IsTheTruth said:

Byl jsem pryč a rád bych poděkoval kolegům ze satelitů za obsah (včetně přeložených) sdílený zde. Yuzuova krásná připomínka katastrofy 3.11 je pro něj a lidi z oblasti Tohoku emocionálním časem, který je součástí dlouhodobé cesty k uzdravení a zotavení. Vyzařoval paprsky naděje nejen těm, kteří přežili katastrofu 3.11, ale také všem, kteří sledují jeho pro-atletickou kariéru. Připomíná nám, abychom byli vděční za každý den, zatímco ještě dýcháme, milujeme a ochraňujeme sebe, své sny a ty, které milujeme – to je muž, kterého fanoušci/příznivci poznali, milovali, respektovali a obdivovali nad rámec jeho půvabného, elegantního přesto výkonné krasobruslení. Pro mě je vše v pořádku, kromě…

 

  Skrýt obsah

zahrnutí soutěžícího bruslaře, který velmi těžil z pochybného bodovacího systému během poslední čtyřkolky (viz můj postřeh v dalším odstavci). Vidím, že pokračuje v dojení z bodovacího systému tak dlouho, dokud zůstane jako amatérský bruslař.

 

V posledním quadu, kde je FS sport, je pozornost přirozeně zaměřena na Yuzu a preferované bruslaře na skákání na quad. Po roce 2018 PC Oly jsme viděli, jak byly PCS svázány s jejich TES. To znamená, že jakékoli chyby (skutečné nebo vybrané rozhodčími) budou mít za následek snížení TES a PCS (zejména platí pro Yuzu) a naopak žádné chyby (pravé nebo ignorované rozhodčími) nepotvrdí nejlepší PCS.

 

Na druhou stranu, daleko od intenzivního zkoumání, Oly champův krajan (který je mezi americkými bruslaři známější pro své umění) měl svůj PCS zázračně oddělený od jeho TES, což mu umožnilo  v klidu si za poslední čtyři roky vychutnejte trvale vyšší PCS v rutinách SP i FP. Byla to velmi úspěšná kampaň, protože jeho PCS zasáhlo stejnou ligu jako špičkoví atletičtí bruslaři, kteří dělali konzistentní vícenásobné čtyřkolky v době, kdy se Oly blížil rok 2022. Toho bylo dosaženo bez skákání čtyřkolek a stalo se to v intenzivnějším a soutěživějším prostředí čtyřkolek než v roce 2018 Oly (kde Adam Rippon, další nequadový bruslař, skončil individuálně 10.), což mu nakonec umožnilo dosáhnout lepšího umístění na 6. místě (hned za Yuzu n Junhwan) v pekingské Oly. Ve skutečnosti (SP n FP) PCS obou jednorozměrných amerických bruslařů obsadily první a druhou pozici.

 

Mezi současnými soupeřícími bruslaři mu jeho vysoké PCS z posledního quadu dává dobrou šanci stát se na stupních vítězů, pokud medailisté z více quadů udělají chyby, zatímco on na nadcházejícím mistrovství světa v roce 2023 zabruslí čisté nequadové programy. Mysli Pljuščenko vs Lysáček.   Americké umělecké vyprávění přebírá a stává se důležitějším po roce 2022 Oly, zatímco jejich oblíbení atletičtí bruslaři pěstují své PCS.

 

Hrát na jistotu, opouštět quad skoky (zkoušel 4S n 4T, ale nedokázal čistě přistát v kompu) pro jiné než quad rutiny, které by přiživovaly vyprávění o americkém umění, pro mě takové akce nemluví příliš o elitním sportovci.

 

Naopak vítám a respektuji bruslaře, kteří pokračují ve vytrvalosti a jdou za svými vlastními sny o čtyřkolkách, např. pokořit určitý   skok na čtyřkolce nebo určitý počet skoků na čtyřkolce, přestože vědí, že chyby ovlivní jejich skóre, ovlivní jejich šance na pódium.   V průběhu sezóny/několika sezón existuje pocit zadostiučinění/inspirace, když vidíte, jak sportovec bojuje sám se sebou, jeho počáteční problémy a nakonec je překonává. Sport pro mě odráží život. Věřím, že tak na vás může růst. Proto, kromě Yuzu, mám velký respekt k takovým sportovcům/bruslařům, zvláště k těm od menších federálů jako Keegan Messing a Michal Brezina a užívají si jejich nedokonalé rutiny v compech.

 

Pro záznam, byl jsem nadšený, když jsem sledoval jeho FP bruslení na Schindlerově seznamu, protože tuhle hudbu miluji. Ale nefungovalo to pro mě, když jsem si uvědomil, že moje pozornost se odklonila od jeho výkonu a místo toho jsem se soustředil na hudbu. S touto zkušeností jsem si uvědomil, že v soutěžích quad-éra očekávám, že   uvidím quad rutiny, a pokud chci sledovat nequad vystoupení, chytím je na gala exhibicích nebo ledních show (před érou sportovců Yuzu ). Ale teď mě nejvíc baví sledovat Yuzuovy sólové ledové show. 

 

Vzhledem k tomu, že je zde mezi satelity oblíbený, zdržel jsem se, abych se podělil o své myšlenky. Ale potřeba zbavit se nepořádku ve své mysli roste, takže vám děkuji, že jste mě vyslechli.

 

Poznámka: Pokud je nevhodné, aby zde byl můj příspěvek, dejte mi prosím vědět.

Thanks for mentioning Michal Brezina, it's great when someone mentions an athlete from my small country (where figure skating is still not so popular). 

Link to comment
On 3/12/2023 at 5:28 PM, Alicja said:

@Pammi my thoughts exactly. I've been following him for so many years and my feelings haven't changed. I'm always moved, inspired, worried, delighted, the whole rollercoaster of emotions. I've never been disappointed, even when these emotions cost me a lot of energy and mental power. How Yuzu always surprises me and touches my heart is incomprehensible. Sometimes I feel like it's not right that I can't give him anything in return.

#羽生結弦の削った幸せ拾って返す会 is trending on Twitter right now. I hope he saw this and is content. 🥺

Agree. Five years ago he changed my family's life, gave a new meaning to it. Last year I thought this new meaning would be lost due to Yuzu going pro. However, instead of disappointing me he has remained a strong anchor during hard times. An anchor I thought I wouldn't have. I thought he couldn't be that strong but he manages to lift my spirits when I least expect it. And I still don't know how he does it. And I think this must be such a burden for him to always be there for us and give us what we need.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...